X

9 motive pentru a începe să bei apă cu lămâie chiar acum: Cum te păzește de pietre la rinichi

9 motive pentru a începe să bei apă cu lămâie chiar acum: Cum te păzește de pietre la rinichi. Unii oameni beau apă cu lămâie doar pentru că le place gustul ei, în timp ce alții o includ în dieta lor pentru că cred în beneficiile sale pentru sănătate.

Adevărul este că nu s-au făcut încă prea multe cercetări cu privire la efectele apei cu lămâie asupra corpului uman. Cu toate acestea, se știu multe despre proprietățile celor două ingrediente ale acestei băuturi separat – apa și lămâia.

Fanii apei cu lămâie susțin că aceasta are o serie de efecte benefice – tonifică și îmbunătățește starea de bine. Haideți să încercăm să înțelegem ce schimbări pot apărea dacă începeți să beți apă cu lămâie în fiecare zi.

9 motive pentru a începe să bei apă cu lămâie chiar acum

Pierdere în greutate

Studii recente efectuate pe șoareci au arătat că antioxidanții polifenolici care se găsesc în lămâi favorizează pierderea în greutate. Deși rozătoarele au fost hrănite cu o dietă specială bogată în grăsimi, aceste substanțe chimice le-au ajutat să nu ia în greutate. Acești șoareci au avut, de asemenea, o rezistență îmbunătățită la insulină.

Desigur, doar cercetările ulterioare vor putea determina dacă rezultatele acestui experiment se aplică și la oameni, dar datele și previziunile preliminare sunt favorabile.

Persoanele care beau în mod regulat apă cu lămâie declară că nu au dificultăți în a pierde în greutate (dacă vor să slăbească, greutatea se dă jos cu ușurință). Deși nu este încă pe deplin clar dacă combinația de lămâie și apă este principala forță motrice.

Dar este posibil ca băutul mai multor cantități de apă să îi ajute pe cei care țin dietă să se simtă sătui și să evite mâncatul în exces.

CITEȘTE ȘI: Băută dimineața, apa cu lămâie face minuni pentru sănătate – Cum trebuie băută pentru un efect maxim

Echilibrul apei

Pentru a vă menține o stare de sănătate bună, este important să beți suficientă apă. Datorită acesteia, se asigură constanța relativă a mediului intern al organismului, termoreglarea și eliminarea produselor metabolice toxice. Un adult mediu ar trebui să bea între 2,7 și 3,7 litri de apă pe zi.

O parte din lichide le obținem din alimente, dar majoritatea trebuie să intre în organism sub formă de apă. Cu toate acestea, nu toată lumea este impresionată de ideea de a se forța să o bea în forma sa pură. Se spune că adăugarea unor picături de lămâie în apă îi îmbunătățește gustul și te încurajează să bei mai mult.

Vitamina C

Vitamina C este un antioxidant care este foarte important pentru sănătate. Ea poate fi obținută doar din alimente, deoarece organismul nostru nu o poate produce singur. Consumul unei cantități suficiente de vitamina C poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă, accident vascular cerebral și hipertensiune arterială. P

otrivit unor studii, ne ajută să ne recuperăm mai repede după o răceală și are, de asemenea, un efect pozitiv asupra stării pielii noastre. Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C, deoarece un singur fruct conține aproximativ 90% din doza zilnică necesară din această substanță utilă.

Piele cu aspect tânăr

Nu este un secret că aspectul nostru depinde de hidratarea pielii. De aceea, a bea multă apă este necesar pentru a obține frumusețea. Pielea hidratată nu numai că rămâne mai întinsă și mai netedă, dar elimină bine toxinele. Vitamina C din lămâi ajută la reducerea ridurilor legate de vârstă și stimulează producția de colagen și elastină.

Astfel, apa cu lămâie poate fi considerată, fără îndoială, unul dintre cele mai eficiente mijloace de păstrare a tinereții.

Accelerarea metabolismului

Unii iubitori de apă cu lămâie preferă să o bea la prima oră dimineața, pe stomacul gol, deoarece consideră că ajută la pornirea rapidă a sistemului digestiv. Consumul unui pahar de lichid cald după ce te trezești din somn accelerează cu adevărat metabolismul.

Chiar dacă încă nu știm cu siguranță dacă lămâia joacă un rol important în acest sens, dar dacă vă place să beți apă cu lămâie mai mult decât apă simplă, atunci mergeți pe ea. La urma urmei, scopul este de a vă crește aportul de lichide.

Respirație proaspătă

Probabil ați observat că sucul de lămâie este folosit în multe tipuri de produse de curățare. Și acest lucru este de înțeles – la urma urmei, el este cel care este atât de eficient în neutralizarea mirosurilor neplăcute. Prin urmare, dacă aveți nevoie urgentă să scăpați de respirația urât mirositoare (de exemplu, după alimente precum ceapa, usturoiul, brânza albastră sau peștele), atunci beți apă cu lămâie.

Lămâia stimulează, de asemenea, producția de salivă. Acest lucru este important, deoarece gura uscată miroase mai rău decât multe bacterii. Nu degeaba medicii dentiști recomandă să vă spălați pe dinți dimineața – la urma urmei, în acest moment respirația noastră nu este la fel de plăcută ca de obicei (și totul din cauza uscăciunii care apare în timpul celor 6-8 ore de somn).

Șanse reduse de a forma pietre la rinichi

Pietrele la rinichi sunt în mare parte depozite de calciu, iar experții recomandă să luați mai mult acid citric pentru a reduce riscul de a le avea. De asemenea, este important să bei suficientă apă pentru a-ți menține rinichii sănătoși.

Așadar, combinația de lămâie și apă plată este de două ori benefică pentru acele persoane care sunt predispuse la această boală. Bând doar o jumătate de cană de suc de lămâie (diluat cu apă în orice proporție), obțineți aceeași cantitate de acid citric care se găsește în medicamentele prescrise pentru persoanele cu pietre la rinichi.

Stare de spirit îmbunătățită

Studiile arată că mirosul de lămâie reduce cantitatea de hormoni de stres care îți înrăutățesc starea de spirit. Din acest motiv, uleiul de lămâie este adesea folosit în produsele de aromaterapie. Așadar, pe lângă vitaminele și potasiul pe care le conține lămâia și care sunt benefice pentru sănătatea fizică, acest citric ne îmbunătățește starea psihică.

Și nu contează dacă îi inhalezi mirosul sau îi bei sucul. În ceea ce privește potasiul, acesta joacă un rol imens în reglarea tensiunii arteriale (după cum știm, tensiunea arterială ridicată este adesea asociată cu situații stresante, așa că o lipsă de potasiu ne poate afecta cu siguranță starea de spirit).

Se pare că apa cu lămâie este, de asemenea, o băutură liniștitoare.

CITEȘTE ȘI: De ce nu e sănătos să bei apă cu lămâie după ora 19:00: Cum îți este afectat somnul

Normalizarea echilibrului acido-bazic (pH)

Cei mai mulți oameni au auzit că pH-ul este un indicator al sănătății corpului nostru din interior. Este mai bine atunci când balanța este înclinată în favoarea unui mediu alcalin, deoarece boli precum cancerul preferă un mediu acid.

Cu cât suntem mai „acizi”, cu atât îmbătrânim mai repede și ne îmbolnăvim mai des. Totuși, pentru a echilibra pH-ul, este util să consumăm lămâi și sucul lor. Sună contraintuitiv, nu-i așa? La urma urmei, lămâile în sine sunt acide, cum ar putea ele să încline balanța spre un mediu alcalin? Adevărul este că, în starea sa naturală, acidul citric este, așa cum ar trebui să fie, acid, dar când intră în corpul nostru, este metabolizat și are un efect alcalin.

În orice caz, apa potabilă este sursa vieții umane, iar sucul de lămâie conține o serie de nutrienți și antioxidanți. Iar combinația dintre aceste două ingrediente dă un mix sănătos.

De altfel, susținătorii Ayurveda – un sistem care are ca scop menținerea echilibrului întregului organism – sfătuiesc să se bea apă cu lămâie dimineața, potrivit actualno.com. Dar dacă încă te îndoiești dacă ar trebui să incluzi o astfel de băutură în dieta ta zilnică, încearcă. La urma urmei, nu aveți nimic de pierdut.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro